گوجه و سرطان
گلیکوآلکالوییدها ، مواد سمی طبیعی هستند . سولانین در گوجه فرنگی سبز و یا سیب زمینیهای در معرض نور ایجاد شده (ناحیه سبز زیر پوسته) و گیاه آن را برای دفاع از خود در مقابل ات و بیماریها میسازد.
مصرف مقادیر بالای سولانین می-تواند موجب مرگ شود و علایم مسمومیت شامل علائم گوارشی و عصبی نظیر اسهال، دردهای شکمی، احساس سوختگی در گلو، از دست رفتن حسها، تب و فلجی میباشد.
در حالت طبیعی میزان 5/0 تا 1 میلیگرم سولانین در 100 گرم سیب زمینی تازه وجود دارد که بیشتر در نواحی سطحی، زیر پوست غدهها، جوانه ها و پیرامون آن میباشد .
همانطور که در اول هم گفته شد ، سولانین در سیب زمینی که درمعرض نور قرار داده شده و منجر به تغییر رنگ سیب زمین شده ، بوجود میآید .
همچنین گلیکوآلکالوییدی به نام توماتین در گوجه ، بیشتر در گوجه فرنگی سبز وجود دارد . طی تحقیق و مطالعه ای که بر روی مقدار توماتین موجود در گوجه انجام شد ، مشخص شد که مقدار توماتین گوجه فرنگی قرمز 2.31میلی گرم به ازای هر 100گرم گوجه و در گوجه فرنگی سبز ، این مقدار به 8.79میلی گرم به ازای هر 100گرم گوجه فرنگی سبز میرسد .
در این مطالعه ، فقط 5گوجه از 100گوجه فرنگی قرمز ، سطح قابل تشخیصی از توماتین را نشان داده در حالی که این میزان در گوجه فرنگی سبز به 61 از 80گوجه میرسید . در یک مطالعه دیگر مقدار دوز گلکوآلکالوئید قابل تحمل در بدن را 5-2میلی گرم به ازای هرکیلوگرم از وزن بدن گزارش کرد .
همانطور که در نتیجه این مطالعه هم مشاهده کردید ، مقدار توماتین گوجه بیشتر در گوجه فرنگی سبز وجود دارد . از طرفی باید توجه داشت که مقدار این مواد شیمیایی در برگ ها و ساقه های این مواد غذایی بیشتر است پس از مصرف این بخش از گوجه فرنگی و سیب زمینی خودداری کنید .
در اخر به این نکته هم توجه داشته باشید که بصورت کلی نگهداری مواد غذایی تاثیر بسزایی را در ارزش غذایی و یا ترکیبات مضر ایجاد شده در آن ها دارد . پس بهتر است که از خرید گوجه فرنگی سبز و یا قرار دادن سیب زمین در برابر نور جلوگیری کنیم .
درباره این سایت