گوجه و سرطان



گلیکوآلکالوییدها ، مواد سمی طبیعی هستند .  سولانین در گوجه فرنگی سبز و یا سیب زمینیهای در معرض نور ایجاد شده (ناحیه سبز زیر پوسته) و گیاه آن را برای دفاع از خود در مقابل ات و بیماریها میسازد. 

مصرف مقادیر بالای سولانین می-تواند موجب مرگ شود و علایم مسمومیت شامل علائم گوارشی و عصبی نظیر اسهال، دردهای شکمی، احساس سوختگی در گلو، از دست رفتن حسها، تب و فلجی میباشد. 

در حالت طبیعی میزان 5/0 تا 1 میلیگرم سولانین در 100 گرم سیب زمینی تازه وجود دارد که بیشتر در نواحی سطحی، زیر پوست غدهها، جوانه ها و پیرامون آن میباشد . 

همانطور که در اول هم گفته شد ، سولانین در سیب زمینی که درمعرض نور قرار داده شده و منجر به تغییر رنگ سیب زمین شده ، بوجود میآید .

 همچنین گلیکوآلکالوییدی به نام توماتین در گوجه ، بیشتر در گوجه فرنگی سبز وجود دارد . طی تحقیق و مطالعه ای که بر روی مقدار توماتین موجود در گوجه انجام شد ، مشخص شد که مقدار توماتین گوجه فرنگی قرمز 2.31میلی گرم به ازای هر 100گرم گوجه و در گوجه فرنگی سبز ، این مقدار به 8.79میلی گرم به ازای هر 100گرم گوجه فرنگی سبز میرسد .

 در این مطالعه ، فقط 5گوجه از 100گوجه فرنگی قرمز ، سطح قابل تشخیصی از توماتین را نشان داده در حالی که این میزان در گوجه فرنگی سبز به 61 از 80گوجه میرسید . در یک مطالعه دیگر مقدار دوز گلکوآلکالوئید قابل تحمل در بدن را 5-2میلی گرم به ازای هرکیلوگرم از وزن بدن گزارش کرد .

همانطور که در نتیجه این مطالعه هم مشاهده کردید ، مقدار توماتین گوجه بیشتر در گوجه فرنگی سبز وجود دارد . از طرفی باید توجه داشت که مقدار این مواد شیمیایی در برگ ها و ساقه های این مواد غذایی بیشتر است پس از مصرف این بخش از گوجه فرنگی و سیب زمینی خودداری کنید .

در اخر به این نکته هم توجه داشته باشید که بصورت کلی نگهداری مواد غذایی تاثیر بسزایی را در ارزش غذایی و یا ترکیبات مضر ایجاد شده در آن ها دارد . پس بهتر است که از خرید گوجه فرنگی سبز و یا قرار دادن سیب زمین در برابر نور جلوگیری کنیم . 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ورزش پر هیجان فوتبال مرکز بازی های اسپورتی صفیرحق وبلاگ محمدرضا جامی برگه‌دان 0 پیداش کن خريد سيم کارت